06 June 2012

BERTAM NITE 2012


Masih riuh rendah penyokong pembangkang khususnya dari PAS mempertikaikan penyertaan kumpulan artis K-pop dalam pertunjukkan pentas semasa Himpunan Jutaan Belia 2012 (HJB2012) anjuran Kementerian Belia & Sukan (KBS).

Menurut mereka, persembahan oleh artis seksi dari Korea itu tidak sesuai dengan adat resam negara kita selain dianggap akan menggalakkan kemaksiatan serta menyemarakkan kerosakan akhlak di kalangan generasi muda hari ini.

Jika diterima bulat-bulat kata-kata mereka tentu saja kita beranggapan semua pengkritik itu sama sekali tidak akan membiarkan walau satupun kumpulan artis seksi atau jelik persembahannya seumpama k-pop menjejak kaki di negeri yang diperintah oleh parti pujaan mereka.

Realitinya tidaklah begitu, kuman di seberang laut kerap kelihatan dan gajah depan mata selalu kita lupakan. Lumrah alam biasanya begitulah.

Tapi apa pula reaksi mereka tentang Bertam Nite dianjurkan oleh PKR Permatang Pauh dan diadakan di Kompleks Sukan Bertam.

Agaknya siMansor ni dah naik geram bila dengar bosnya Anwar Ibrahim balun bini Timbalan Presiden mereka, Cina Doll kemudian si Saiful.

Sebenarnya inilah dasar mereka yang suka benda-benda yang haram kemudian minta rakyat sokong mereka  kalau tak sokong masuk neraka.

Mereka juga kata semua orang UMNO itu rasuah, boros tetapi mereka yang buat semua itu. Jom kita lihat lagi gambar-gambar menarik yang siMansor poskan dalam facebooknya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...